Ifølge onkel Geir vil han fra nå av bare le av andres vitser. (foto: flickr.com/rosino)

Tar sterk avstand fra billige ordspill.

Det var i går ettermiddag under navnefesten til Thea, at onkel Geir kunngjorde for familien at han var lei av sine egne vitser.

– Nå er det nok. Jeg er lut lei vitsene mine, og den dumme latteren jeg ler på slutten. Fra nå av tar jeg sterkt avstand fra alle typer vitser med billige ordspill og en frekk undertone, sa Onkel Geir.

Ifølge onkel Geir knøt det seg plutselig i magen da det i selskapet ble snakket om at hans niese Nora skulle begynne med engelsk på skolen til høsten.

– Jeg skulle til å si, som jeg alltid gjør når det er snakk om engelsk: «I see, you see fårikål med snus i». Men jeg klarte det bare ikke. Jeg var så fryktelig lei, og følte en ekkel vemmelse, sier onkelen til 5080.no

Flere familiemedlemmer sier de kjenner seg igjen i Geirs vemmelse over hans vitser. De er svært positivt overrasket over onkel Geirs annonsering, men få tør å håpe på at det er sant.

– Jeg har opplevd for mange ganger at han har reist seg for å servere en kunngjøring som raskt har endt i en grovis. Verst var det i familieselskapet hvor min sjenerte bror hadde med sin kone fra Thailand. Da ymtet han frempå med at hun sugde min bror «empty for to femti», forteller Asle Myrdal, en av Geirs nevøer.

Onkel Geir fastholder likevel at han fra nå av vil konsentrere seg om det han omtaler som «mer givende vitser».

– Det er slutt på minste mostands vei. Fra nå av vil jeg begynne å fortelle vitser hvor folk kan lære noe. Vitser til ettertanke. Som denne: «Et kyss er en innledning, til en anledning, til å ta på guttas vannledning». Det er noe i det.