Det brøt i kveld ut brann i samtlige av eiendoms- og hotellkongen Olaf Thons leiegårder og hoteller i Oslo. Arrestanten løslates.

Rundt kl. 19.00 fikk Brann- og redningsetaten i Oslo melding om hotellbranner i Kirkeveien, Parkveien, Bygdøy Allé og på Rådhusplassen. Alle hotellene skal ha tatt fyr på samme tidspunkt: 18.45.

Knut Evensen overnattet på Thon hotell Norrøna i Grensen:

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å overnatte her. Jeg skulle til Skarpsno, men klarte ikke komme meg forbi Grensen. Dermed måtte jeg pansette Kirkeveien og overnatte, forteller Evensen, før han forlanger 50 kroner i obligatorisk bursdagsgave av 5080postens utsendte.

Da det i løpet av kvelden kom fram at Thon-gruppen faktisk hadde brannforsikring, og dermed ikke ble berørt av brannen, ble utrykningen avblåst og mannskapene kalt hjem.

Olaf Thon klarer seg uansett godt om dagen da han, etter det 5080posten erfarer, skal ha arvet 3000 kr fra sin onkel i USA.

En person ble i 12-tiden pågrepet i området ved Vestbanen, mistenkt for ildspåsettelse. Arrestanten ble senere løslatt – for tredje gang den dagen.

Brannvesenet rykket ut til flere branner i Oslo sentrum i kveld. Foto: rafaj/flickr.com
Brannvesenet rykket ut til flere branner i Oslo sentrum i kveld. Foto: rafaj/flickr.com