(foto: flickr.com/sagekitamorn)Grenser for hvor mange dårlige boller magen tåler.

Over hele landet engasjerer norsk skoleungdom seg i dag for trengende i Brasil. Operasjon dagsverk hjelper hvert år fattige mennesker rundt om i verden, noe dårlige bakere har fått merke.

– Vi som produserer dårlige boller, gruer oss til denne dagen. Vi registrerer et stort fall i etterspørselen etter våre forkastelige bakverk på OD-dagen, sukker 7-eleven-baker Fredrik Ruud.

Hovedgrunnen til nedgangen i etterspørselen skyldes at hundretusenvis av idealistiske ungdommer står på hvert gatehjørne og selger mindreverdige boller.

– Det er spesielt guttenes boller som utgjør den største trusselen for oss. Vi konkurrerer om de samme ukristiske kundene, forklarer Ruud.

Ifølge ernæringsekspert dr. Olav Dingsør, er det en grense for hvor mange dårlige boller et fordøyelsessystem kan takle i løpet av en dag.

– Det er derfor Narvesen ikke har tilbud på mer enn tre boller om gangen. Når OD-selgerne forer nordmenn med disse skrale bollene, reagerer kroppene våre med å sette immunforsvaret i høyeste beredskap, og sultfølelsen forsvinner.

Mange av bollene som selge denne dagen, er så dårlige at Mattilsynet er usikre på om de kan karaktegoriseres som boller.

7-eleven-baker Fredrik Ruud ser ingen annen løsning enn å permittere alle sine ufalglærte ansatte ved neste OD-dag.

– Det er hard konkurranse i dårlig-bolle-markedet. OD-dagen hjelper ressurssvake i utlandet, men hva med oss ressurssvake i Norge? undrer den ubehjelpelige bakermesteren.