(foto: flickr.com/studentersamfunnet)
(foto: flickr.com/studentersamfunnet)

– Kan godt skifte meningene mine også.

Fremskrittspartiets kandidat til Nobelkomitéen, Carl I. Hagen, gjør i dag et nytt framstøt for å sikre seg plassen i komitéen.

«Jeg ønsker ikke å lage noen problemer for FrPs stortingsgruppe eller for Stortinget som organ, og skifter derfor til en annen identitet som folk kan like», skriver Hagen i et brev til Stortingets presidentskap.

Den erfarne politikeren understreker at det er likegyldig for ham om han skifter til kvinne, same eller alenemor, Stortinget kan velge. Parykker og løsneser skal heller ikke være utelukket.

«Jeg kan godt skifte meningene mine også, hvis de skulle stå i veien. Hva om jeg melder meg inn i et annet parti? Jeg kan gå på alle fire og grynte som en gris. Jeg kødder ikke, skikkelige grisegrynt!»

I brevet peker Hagen på at alderssammensetningen i komitéen i dag er ganske skjev.

«Jeg har ingen problemer med å skifte til en yngre identitet, en som har mange år igjen i politikken. Og dersom det er ønskelig, kan jeg godt fremstå mindre desperat etter få dette vervet. Hva om jeg fra nå av fremstår som en som ikke bryr seg om mitt ettermæle? Hva sier dere til det?»

Stortingspresident Olemic Thommesen vil ikke ta en avgjørelse foreløpig.

– Til syvende og sist er det Stortinget i plenum som avgjør om det er noe poeng at Hagen skifter navn til Lundestad eller Liu Xiaobo, som han foreslår i brevet.

Hagen har også sendt FrPs stortingsgruppe et forfalsket brev fra Anders Lange. I brevet, som 5080.no har fått tilgang til, står det at Lange forventer hele partiets støtte til Hagens kandidatur ettersom Hagen har feriert i Riga og skjenket en ung kvinne i Os.