(foto: flickr.com/43458006@N02/8721811707)
(foto: flickr.com/43458006@N02/8721811707)

Velger å spille med åpne kort.

Som 5080 Nyhetskanalen meldte fredag, har både Høyre-leder Erna Solberg og FrP-leder Siv Jensen varslet at de i løpet av 4-årsprerioden vil offentliggjøre hvilke statsråder som skal sitte i den nye regjeringen

Kilder som 5080.no har vært i kontakt med, opplyser at regjeringen vil bli presentert i sin helhet allerede i morgen.

–  Alle ministrene vil bli presentert på onsdag, uansett. Nå er klokken 02.00, og jeg vil sove, opplyser en kilde i Høyre på telefon.

Dette innebærer at vi ikke behøver å spekulere i hvem som blir ministre i Norge, siden Erna Solberg velger å fortelle det, uansett.

Etter det 5080.no erfarer vil regjeringen bli presentert på et godt egnet sted i Oslo sentrum. Tidspunktet skal være nøye gjennomtenkt, slik at nyheten offentliggjøres hverken for tidlig eller for sent for den norske befolkning.

Vikarierende redaktør i Ukevavisen Ledelse, Frank Øvrebotn, mener signalene fra regjeringen viser prov på god ledelse.

– Det er et godt grep å være åpen om hvem som sitter i regjeringen. Pressen har vært veldig pågående de siste dagene, og da kan være lurt å spille med åpne kort for å legge den ballen død.

Selv skulle gjerne Øvrebotn sett at Solberg tok denne åpenheten et skritt videre i morgen.

– Hvis hun bare leser opp mange navn fra en liste, kan noen navn gå folk hus forbi. Jeg skulle gjerne sett at hun konstruerte en situasjon hvor vi fikk se både den gamle og den nye ministeren sammen i hvert departement. F.eks. at den gamle ga nøklene til den nye ministeren. Dét er åpen ledelse.