I SMKs svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen kommer det fram at kontoret advarte mot at Sindre Finnes leide ut statsministerboligen på Airbnb. Erna Solberg sier hun ikke visste noe om praksisen.

– Da vi flyttet inn i 2013 spurte jeg Sindre «Hvem er de russiske mennene inne på mitt kontor?» Da svarte han at det bare var noen venner av ham som overnattet. Jeg hadde derfor ikke noen grunn til å tro at de kunne være Airbnb-gjester.  

Var ikke klar over omfanget

Høyre-lederen har tidligere forklart at hun hadde kjennskap til at ektemannen drev med noe utleie, men trodde det bare gjaldt en liten del av boligen.

– Sindre sa til meg at han bare leide ut gjesterommet. Jeg var ikke klar over at han også leide ut kjøkken, bad og soverommet vårt, hevder Solberg.

– I ettertid er det lett å si at jeg burde stilt flere spørsmål. F.eks. om hvorfor vi ofte måtte sove på sofaen i stuen, eller hvorfor Sindre smilte så mye da han sjekket bankkontoen. Jeg trodde det bare var Hydro-aksjene som hadde gjort det bra. 

Ikke ulovlig

Sindre Finnes’ advokat Thomas Skjelbred påpeker at det ikke er ulovlig å leie ut boligen sin i Norge, heller ikke for politikere.

– Airbnb er en lovlig nettside som alle kan bruke. Det er nettopp derfor han har engasjert oss i Elden Advokatfirma, fordi han er helt trygg på at han ikke har gjort noe galt.