(Skjermdump nrk.no)
(Skjermdump nrk.no)

– Ble litt krenket på onsdag.

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på vegne av 5080.no, viser at 100% av Norges befolkning har blitt krenket den siste uken.

– Jøder, muslimer, fargede, Isralel-venner, Israel-kritikere, kunstnere, programledere, redaktører og nettdebattanter har stått frem i pressen som krenket den siste uken. Undersøkelsen viser at i tillegg er mange nordmenn krenket av at disse personene er krenket, sier Rune Thorsnes ved TNS Gallup til 5080.no.

Tallene stemmer godt med folk på gatens opplevelse av den siste uken.

– Ja, jeg ble krenket litt på tirsdag, av det Bård Hoksrud sa om at utlendinger var vanskelige å se i mørket. Det var ikke en alvorlig krenkelse, så jeg merket det ikke før jeg stod opp dagen etterpå, forteller Vigdis Fjellbråten, og legger til at krenkelsen gikk ned i løpet av onsdag kveld.

Elisabeth Nordheim, som under onsdagens utgave av Trygdekontoret krenket norske jøder, har i etterkant mottatt drapstrusler. Nå føler personene bak drapstruslene seg krenket av  media.

– Dette er tatt helt ut av sin sammenheng. Bakgrunnen for truslene var at vi følte oss krenket. Nå er vi på en måte dobbelt krenket etter å ha blitt hengt ut i pressen, sier en av dem.