(foto: skjermdump/nrkp3)
(foto: skjermdump/nrkp3)

Går nye veier.

Siden avslutningen av forrige sesong av NRK-serien SKAM, har det vært store forventninger til høstens sesong. Nå er det altså klart: neste sesong blir sesong 3.

På NRK P3s nettsider ble det i dag lagt ut en trailer for neste sesong som det er umulig å ta feil av. Filmsnutten viste slow motion-bilder av gutter i bar overkropp som lekte vannkrig i garderoben, og en tekst som fortalte det underliggende budskapet om at sesongen kom til å bli sesong 3.

Mens første sesong var sesong 1, var andre sesong sesong 2. Nå er det altså duket for SKAMs første sesong 3.

– Folkene bak SKAM har jo tidligere vist at de er flinke til å treffe målgruppen sin. Unge jenter har hatt sans for sesong 1 og sesong 2, så hvorfor ikke sesong 3? Jeg tror den vil oppleves relevant i sammenheng med de to andre sesongene, sier redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet til 5080.no.

SKAM har fått mye ros for å ta opp synliggjøre fenomener som sesong 1 og sesong 2. Med sesong 3 kan det virke som serieskaper Julie Andem ønsker å rette søkelyset mot tredjesesonger.

– Det er klart det er modig, siden det ikke har vært noen sesong 3 av SKAM før. Men i stedet for å produsere mer sesong 1 eller 2, har produsentene valgt å fornye seg.

Tema for sesong 3 er ennå ikke kjent, men ut fra den nye traileren tyder mye på at den skal handle om dusjing.