Foto: flickr.com/frp

Facebook-innleggene som leder av justikomitéen på Stortinget, Per-Willy Amundsen, publiserte på kvinnedagen har store likheter med andre Facebook-innlegg. 

– Jeg fikk helt sjokk, sier Andrea Mikaelsen.

– Akkurat det samme skrev min onkel for to år siden under et av feriebildene mine. 

Ikke i tvil

8. mars 2024 skrev Amundsen dette på Facebook. 

«Skole og barnehage rammes av radikal og uforståelig kjønnsteori. Skapt av radikale kvinnemennesker som ikke vet opp eller ned på en penis.»

8. mars 2022 skrev Mikaelsens onkel dette: 

«Skole og barnehage rammes av radikal og uforståelig kjønnsteori. Skapt av radikale kvinnemennesker på universitetene. Disse forståsegpåerne som krever man tar kvaksiner. Ja, vet at noen av dere er lei av å høre om det: Men etter at jeg lot meg presse til å ta den covid-kvaksinen med nano-chip (ja, det er bare å google det!) drømmer jeg så rart og er ofte svimmel. Det er nesten så jeg ikke vet opp eller ned på min egen penis.»

5080.no har vist de aktuelle meldingene til en plagiat-ekspert. Han er ikke i tvil:

– Jeg reagerte allerede på da jeg leste den første meldingen til Amundsen. Han sier at han var full midt på natten da han skrev den. Men her er ingen stavefeil eller noen store grammatiske feil, forteller Pelle Larson ved Universitetet i Uppsala. 

– Det kan ikke være skrevet av en beruset FrP-er midt på natten. Det må ha vært skrevet av en onkel på dagtid. 

Legger seg flat

Flere av Amundsens Israel-kommentarer, som nå er slettet, har også tydelige tekstlikheter med kommentarfeltet på document.no. 

– Jeg legger meg helt flat, sier FrP-politikeren. 

– Jeg limte alt inn i et tekstdokument, men da jeg publiserte meldingene kom ikke kildehenvisningene med. Det er bare å beklage overfor de barnløse onklene på Facebook og document.no som jeg har stor respekt for.

Nå trekker Amundsen seg som leder av justiskomitéen på Stortinget. Andrea Mikaelsens onkel mener likevel at saken har skapt gjort uopprettelig skade.

– Dette svekker tilliten til politikere. De må ikke komme her og late som de er like konspiratoriske som meg. 

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Følg oss her: