(foto: flickr.com/stephenliveshere)

Økende behov de siste årene.

– Her kan du gå inn på de ulike departementene og se de siste statsrådsendringene, og klikker du her, kan du sjekke de ulike teoriene om hvorfor de egentlig måtte gå, forklarer en entusiastisk Karl Eirik Schøtt-Pedersen under lanseringen av regjeringens nye mobil-App.

«Minister Simplifier» kan fra i dag av kjøpes via iTunes Store. Ifølge Schøtt-Pedersen, har behovet for en slik app blitt stadig større de siste årene.

– Initiativet kom opprinnelig fra Statsministerens kontor. På et morgenmøte var de usikre på om Støre hadde gått av med Lysbakken, om Hallgeir Langeland var inne og hvorfor i helvete Ballo var i Dagsnytt 18. SMK kontaktet så noen IT-folk, og resten er historie.

Minister Simplifier kobler seg opp til Facebook, og minner deg på å kommentere og legge ut statusoppdateringer om de siste endringene.

– Accenture, som har utviklet programvaren, kjørte en testversjon i helgen. Den fungerte veldig fint, bortsett fra at flere fikk beskjed om at de nye SV-ministrene heter Kenneth, sier Schøtt-Pedersen.

Appen vil også inneholde oppdatert informasjon om de ulike statssekretærene, men den skal ikke kunne fortelle hva slags rolle Schøtt-Pedersen har i regjeringen.