Hvis alt går etter planen, kan dette toget om noen år være i bevegelse (foto: freefoto.com)

– Lite utprøvd i Norge.

Ledelsen i NSB varsler at de vil tilby sine kunder tog som erstatning for deres vanlige buss-for-tog-tilbud.

– Vi må stadig utvikle oss hvis vi skal overleve i framtiden. Vi har et inntrykk av at kundene ønsker seg noe utover buss-for-tog, og jobber derfor hardt med en togløsning som kan bli en del av vårt buss-for-tog-tilbud, sier informasjonsansvarlig i NSB utvkling, Tom Balstad.

Tog for buss-for-tog er lite utprøvd i Norge til nå, og NSB vil kjøre flere forsøk på regionstrekninger i østlandsområdet.

– Dette er en prøveordning, og våre reisende må nok den første tiden belage seg på at vi av og til kjører buss for tog for buss-for-tog, fortsetter Balstad, som tror ordningen kan være oppe og gå innen utgangen av 2018.

Han beroliger dem som kommer til å savne NSBs gode, gamle buss-for-tog.

– Vi kommer fremdeles til å kjøre buss-for-tog på store deler av togstrekningene, og ordningen vil heller ikke gå utover våre forsinkelser som vil gå som normalt.

For en mer effektivt drift i NSB, er det foreslått å dele opp selskapet i Tog for buss-for-tog A/S, Buss A/S, For A/S og Tog A/S.

– På denne måten kan vi sikre at antall funksjonelle toaletter i togsettene ikke overstiger antallet i dagens buss-for-tog.