(foto: flickr.com/greg92_09_2)
(foto: flickr.com/greg92_09_2)

Ikke nok bare å være dårlig.

NSB har lansert et nytt refusjonstilbud til togpendlere. I en pressemelding i dag ettermiddag, opplyser NSB at de vil avvente og se om deres utspekulerte refusjonstilbud virkelig er utspekulert.

– Man må se dette over tid før vi kan avgjøre om vårt refusjonstilbud er et så utspekulert dårlig tilbud som man får inntrykk av ved første øyekast, sier informasjonsdirektør ved NSB, Åge Lundeby.

Ifølge Lundeby er et målet at refusjonstilbudet er dårlig slik at NSB slipper ekstra utgifter. At tilbudet er dårlig, er likevel ikke nok til å gjøre det utspekulert, som er nøkkelen til å komme seg unna med det. Her spiller flere faktorer inn.

– En svært viktig faktor er begrenset tilgjengelighet. Hvis folk ikke klarer å benytte seg av tilbudet fordi vi lager en kronglete måte å få refundert pengene på, er ikke tilbudet bare dårlig, men ender opp med å bli utspekulert dårlig, forklarer Lundeby.

Lundeby trekker også frem glemsel.

– Etter hvert vil nok folk slutte å tenke på det dårlige tilbudet, og tilbudet vil dermed ikke lenger oppfattes som dårlig. Dette er kanskje ikke utspekulert, men gjør mye av samme nytten.

Lundeby presiserer at hvis ingen av de utspekulerte faktorene klarer å rette opp inntrykket av deres dårlige tilbud, vil NSB være de første til å vurdere seg selv.

– Da vil vi nedsette et utvalg med våre egne eksperter. Hvis de mot formodning skulle bryte kontrakten, og konkludere med at vi faktisk har et dårlig tilbud, vil vi presentere et nytt dårlig tilbud som om det var en forbedring. Ganske utspekulert, om jeg må si det selv.

Følg 5080 på facebook og twitter.