(foto: flickr.com/stianandreassen)
(foto: flickr.com/stianandreassen)

– Ikke for å spare penger, sier kringkastingssjefen.

NRK 1 melder at de nå ønsker å slå sammen de to programpostene Dagsrevyen og Barne-tv. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas tror ikke dette vil gå utover kvaliteten på tilbudet:

– Nei, tvert i mot. Dette er en styrking av to av våre flaggskip. Jeg tror ikke seerne vil merke særlig forskjell. Vi gjør ikke dette for å spare penger, men for å heve kvaliteten.

Rent praktisk vil dette bli gjennomført ved at Dagsrevyen blir en time lenger, og ved at programlederne kler seg ut som kjente og kjære skikkelser fra barneverden.

Einar Lunde vil se ut som Kaptein Sabeltann, Kristen Gislefoss vil melde været iført Spiderman-kostyme og Nina Owing vil spille rollen som Lynet McQueen. Ellers vil nyhetssendingene være som de alltid har vært.

– I de mest sensitive segmentene, f. eks om voldtekter eller jordskjelv, vil nyhetene dubbes av Harald Mæhle, du vet han med den koselige stemmen. Vi ønsker nemlig ikke å støte barna, forteller Bjerkaas.

NRK jobber også med å slå sammen Forbrukerinspektørene og Beat for Beat:

– Vi har ikke helt klart for oss hvordan dette skal gjennomføres, men det som er klart er at dette ikke vil gå utover kvaliteten, sier Bjerkaas fra NRK-kantinen mens han forsøker å spise den nye NRK-lunsjen: en blanding av kaffe og lasagne.

– Dette vil skape masse synergier, avslutter kringkastingssjefen og slikker seg om munnen.