Skjermdump: nrk.no/debatten

NRK beklager at kanalens nyhetsdekning har vært preget av mange beklagelser i det siste. Nå vil statskanalen rydde opp. 

– Fra og med nyttår skifter «NRK Nyheter» navn til «NRK Beklager». Denne navneendringen synliggjør at NRK skal prioritere ned nyhetsproduksjonen og opp beklagelsene, forklarer organisasjonsdirektør Olav Hypher.

Tilpasser seg brukerne

Hypher påpeker at mediemarkedet er i rivende utvikling, og at NRK hele tiden må tilpasse seg brukernes behov. 

– Vi ser at våre seere, i stadig større grad, etterspør beklagelser. Da har vi to valg: 1. Gjøre bedre redaksjonelt arbeid slik at etterspørselen etter beklagelser går ned. Eller 2. øke antall beklagelser. Vi har valgt å gå for det siste, og tilby en best mulig beklagelsesopplevelse.

NRK Beklager skal være en brukertilpasset tjeneste, sier Hypher.

– På nrk.no kan man etter hvert logge seg inn på NRK beklager og få beklagelser tilpasset deg. Her vil man også kunne finne de beste beklagelsene fra NRK. Det blir enklere å fortsette der du slapp og finne igjen beklagelsen som du liker – helt gratis.

Nå de unge

Arbeidet med NRK Beklager involverer flere ulike avdelinger i statskanalen. NRK Ung er allerede godt i gang med et prosjekt hvor man skal nå de unge med beklagelser.

– Vi har samlet de største gamerne i Norge i et hus. Her skal de beklage 24 timer i døgnet at NRK har brukt så mye penger på dette huset, forteller prosjektleder Eirik Ingstad. 

Hard konkurranse

Videre lover NRK en beklagelsesjulekalender hvor kjendiser skal konkurrere i å beklage på vegne av kanalen, røper kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. 

– Alle i Norge kan snart motta beklagelser som pushvarsler, slik at du kan holde deg oppdatert på våre siste beklagelser, sier hun. 

– Det er hard konkurranse i markedet, og vi konkurrerer med store beklagelsesaktører som Miramax, Discovery og Erna Solberg. Likevel har vi satt oss et mål om å levere beklagelser i verdensklasse!

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: