(foto: flickr.com/tarsaelav)
(foto: flickr.com/tarsaelav)

– Vil påvirke kvaliteten, sier klubben.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas meddelte i dag at NRK ikke har lykkes i å få ned kostnadene, og må nå kutte med mange årsverk.

– Vi har kommet til et punkt hvor vi må være harde. Det er synd å si det, men fra nå av vil vi ikke tillate mer enn én NRK-ansatt per familie. Dette vil redusere antallet årsverk med mange hundre, sier Bjerkaas.

NRK-ledelsen gir familiene selv oppgaven med å bestemme hvem som skal få beholde jobben, og hvem som må gå. Ledelsen håper likevel at de yngste blir værende.

Journalistklubben er veldig skuffet over de nye reglene.

– Det er helt klart at dette vil gå utover kvaliteten. Det er ikke mulig å drive NRK med så få fra hver NRK-familie, sier nestleder i NRKJ, Richard Aune, bror til Kristian Aune i NRK Super.

Aune peker på at flere programmer er drevet av folk med samme etternavn, bl. a. NRKs mest populære radioprogram, Radioresepsjonen

Programleder Anne Lindmo, gift med Hasse Lindmo, mener NRK kjører feil taktikk.

– Jeg tror de kunne kuttet mange flere årsverk ved å avskjedige alle som har hatt sex med hverandre i Volda.

Oppdatering, kl 16: 45: Det ryktes om at Jostein Pedersen vil forsøke å gifte seg med Per Sundnes for å få ham sparket. Sundnes bekrefter å ha mottatt frierbrev, men vil ikke spekulere i Pedersens intensjoner.

Følg 5080 på facebook og twitter.