(Skjermdump nrk.no)
(Skjermdump nrk.no)

Andre regler i Spania.

Like etter kl 09.00 i dag, ble det klart at partene i Norwegian var enige. Det blir ingen streik, noe som betyr at pilotene fikk gjennomslag for sitt hovedkrav.

– Vi er fornøyde med avtalen. Det var spesielt viktig for oss å få til en avtale som hindrer at Bjørn Kjos smiler og ler som Charter-Svein mens han kutter lønningene våre, sier Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilot Union.

Kjos får fremdeles lov å smile og le overdrevet av vitser og gode historier, så lenge han ikke gjør det for å få oppmerksomheten vekk fra nedbemanning eller dårlige arbeidsforhold. Dette er Norwegian-sjefen glad for.

– Det har hele tiden vært viktig for meg å ha samme konkurranseforhold som andre lavprissjefer. Hvis Norwegian skal vokse, må jeg fremstå enda mer komisk enn Ryanair-sjef Michael O’Leary, som er kjent for sine sprøe medieutspill, priser og arbeidskontrakter.

Norwegian-sjefen er tydelig på at avtalen ikke gjelder utenfor Norge.

– Man kan ikke eksportere norske vilkår til andre land. I rent lokale nedskjæringer, f.eks. i Spania, vil man ta hensyn til landets eget latternivå. Latteren min under nedskjæringer, er helt på linje med det spanjoler flest gjør når de ser på tyrefekting.