(Foto: flickr/Håkon Stillingen)
(Foto: flickr/Håkon Stillingen)

– Forklarer mye.

Under etterforskningen av Petter Northugs fyllekjøringskandale, har politiet i Trondheim i natt undersøkt flere gamle urinprøver avgitt av den norske langrennsstjernen. Alle viste store konsentrasjoner av alkohol.

Nå innrømmer for første gang Northug det som mange har mistenkt i flere år:

– Ja, jeg har vært full lenge. Helt siden NM i 2006 har jeg tilført kroppen store mengder alkohol, sier han til 5080.no.

Dopingekspert Mats Kaggestad mener disse opplysningene forklarer mye.

– Gjennom hele sin karriere, har jo Petter vært ufin og brautende i løypen, som om han var en ung mann i drosjekø. Man har forsøkt å forklare disse høye harry-verdiene med inntak av Red Bull og at han er fra en liten plass, noe jeg aldri har latt meg overbevise av.

Kaggestad peker også på den utstrakte pokerspillingen, kompisforholdet med Legkov og de stygge solbrillene som tydelige tegn på at Northug har vært fullere enn vi har trodd.

– Jeg er spent på å hva promillleundersøkelsene vil si om hvor full han faktisk har vært. For min egen del, begynte jeg å ane farsignaler da han samarbeidet med Vi Menn – et blad som bare er interessant når man er full.

Mats Kaggestads far, Johan Kaggestad, tror imidlertid ikke på at Northug har vært påvirket av alkohol, og legger skylden for at bilen kjørte av veien på de norske smørerne.