(Foto: Ulf Bodin)
(Foto: Ulf Bodin)

– Vil bruke tiden på andre ting.

Familier over hele landet går i dag av med umiddelbar virkning. Bakgrunnen skal være manglende motivasjon, og et ønske om å tilbringe mindre tid sammen med avgåtte politikere.

– Etter å ha vært i tenkeboksen i lang tid, og avholdt haugevis av familieråd, har vi kommet til en beslutning om å trekke oss fra alle forpliktelser, sier talskvinne for norske familier, Therese Myking til 5080.no.

Familienorge er lei av å ta imot avdankete og desillusjonerte politikere, hevder hun:

– Vi er ingen frihavn for toppsjefer, idrettsutøvere og politikere som mangler motivasjon. Vi har vurdert de belastningene vi har vært utsatt for de siste årene. Nå ønsker vi å trekke oss tilbake og bruke tiden vår på andre ting.

Medlemmer av Per Sandbergs familie skal være sterkt kritisk til nyheten om toppolitikerens familie-comeback.

– Vi ønsker å se på mulighetene for en karantenetid. Det er altfor lett i dette landet, å hoppe mellom politikk og familie, sier en kilde sentralt plassert i Sandberg-familien.

Politikere i Norge sier de respekterer familienes beslutning, og hyller dem for jobben de har gjort.

– De har vært en bauta i norsk politikk. Familiene har kjempet som løver for personer som Knut Storberget, Dagfinn Høybråten og Odd Einar Dørum. Vi ønsker familiene lykke til i fremtiden, og takker dem for jobben de har gjort, sier stortingspresident Olemic Thomessen.

Han ønsker ikke å spekulere i om det kan være andre motiver for avgangen.

– Nei, jeg har ingen informasjon som tilsier noe annet. Uansett, er det godt å vite at det norske embedtsverket er full av unge, topp motiverte mennesker som kan steppe inn og overta viktige ekteskapelige forpliktelser.