Norsk Nøytralforbund er i disse dager fornøyde. Forbundet vant nemlig en viktig kamp denne uken: Fra nå av skal det ikke lenger hete ”før og etter kristus” i norske skolebøker, men ”før og etter vanlig tidsregning”.

– Dette har lenge vært en høyt prioritert sak hos oss, sier president Thomas Hilland nøkternt. Samtidig lover han at de ikke skal hvile på noen laurbær. – Det er fortsatt mye å jobbe med i dette landet. I disse tider jobber vi med et forslag om å få alle store norske aviser til å slutte å bruke begrepet ”børskrakk” om de tingene som skjedde i 1929, og i stedet skrive ”den tydelige børsforandringen”. Det er litt mindre ladet.

På sikt arbeides det også for at ”svartedauden” skal kalles ”de demografiske korrigeringene i perioden 1347-1351.

Generalsekretær i foreningen, Stian Strand, står for det mest kontroversielle forslaget: – For oss som som ikke er sportsinteresserte, vil jeg jeg gjerne at vi omformulerer spørsmålet ”Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?” til ”Hvor var du da et av de vanligste spørsmålene i Norge ble til?”

Presidenten er svært glad for generalsekretærens engasjement: – Om ikke lenge får vi oppfylt drømmen vår om et samfunn som ikke er preget av den dumme fortiden! bryter han ut, før han rakst blir korrigert av Strand: – Jeg foreslår ”den styrende fortiden”, sier Strand mens Hilland nikker samtykkende.