foto: nordrefollo.kommune.no

Koronautbruddet i Norde Follo har ført til at kommunen opplever sin største og første omdømmekrise.

– Det er så klart spennende når vi som ung kommune får vår første omdømmekrise, forteller ordfører Hanne Opdan til 5080.no.

– Bare så synd at krisen også blir vår siste, fortsetter hun, og sikter med det til at innbyggerne i kommunen kommer til å miste livet som følge av virusmutanten.

Jobber på spreng

Til tross for de dystre fremtidsutsiktene arbeider Nordre Follos mange PR-rådgivere på spreng for å løse deres første omdømmekrise.

– Nordre Follo har blitt synonymt med en nedstengning av hele Oslo-området. Det opplever vi som urettferdig, særlig fordi vi selv ikke visste at vi var en del av Oslo-området, sier PR-rådgiver i kommunen, Karl-Ove Høifjell.

Kommunen er et resultat av sammenslåingen av Ski og Oppegård, men Høifjell ønsker å trekke oppmerksomhet bort fra disse stedene.

– Vi vil snakke mye om de mindre kjente stedene i kommunen som Kråkstad og Skotbu, Langhus og Svartskog. Da kommer folk til å tro at vi ligger langt øst i Hedmark.

Positivt

Ordfører Opdan innrømmer at oppmerksomheten har vært en fin forandring.

– Folk har jo faktisk lært seg hvor Nordre Follo er. Samt at det er her Ski ligger. Og at Ski ikke er det samme som Skien! Alt i alt vil jeg si det veier opp for avsløringen om at vi har en del innbyggere som snik-pendler til England.