Alt strevet som vikingene bygget opp, har vi forlatt i fjordene, hevder nytt kåseri (foto: flickr.com/ilikeitsimple)
Alt strevet som vikingene bygget opp, har vi glemt innerst i fjordene, hevder nytt kåseri (foto: flickr.com/ilikeitsimple)

Bygger på tidligere kåserier.

Vi har det for godt her i landet. Det er konkusjonen i et nytt kåseri som legges fram i neste uke.

«Det er noe med at vi har ingen virkelige problemer her på berget. Om Ola og Kari Nordmann spiser sushi eller matpakke til lunsj, blir de  skjemt bort av både barnetrygd og airbager,» heter det i kåseriet som 5080.no har fått tilgang til.

Martin Fjellbekk er mannen bak kåseriet som går i strupen på hele den norske folkesjela. Han hevder han har solid belegg for påstandene.

– Veldig mye av det jeg skriver om, bygger jo på tidligere kåsering. F.eks. har kåsører gjennom flere år vist at nordmenn er opptatt av å ha finere gressklipper enn naboen, forklarer Fjellbekk.

Kåsører som 5080.no har vært i kontakt med, bekrefter at konklusjonen samsvarer godt med funn fra deres egne kåserier.

– I mitt virke har jo jeg vært opptatt av å vise hvordan verden forandrer seg, og at 50-tallet er forbi. Vi har ikke lenger langrennsløpere som går på treski eller politikere som sier at vi ikke kan få alt vi peker på, sier kåsør Andreas Hjortland Fredriksen.

Fjellbekk tror nordmenn trenger en skikkelig oppdragelse, og at dette er noe kåsørene kan stå for.

– I feriene drar det norske folk på hytta med oppvarmet toalett og hjelm for å sitte med mobiltelefoner som kan både melde været og laste ned kaffe latte. Det denne saueflokken trenger, er en gammeldags farsfigur som kan si at nok er nok. Og gjerne på en uklar og spydig måte, slik at Ola og Kari alltid er på tå hev, fordi de er usikre på hvor dypt formaningene egentlig stikker.