(foto: flickr.com/rmtip21)
(foto: flickr.com/rmtip21)

Sammenlikner med sjakk.

Even Nordaker fra Skien har blitt hektet på amerikansk fotball etter å ha fulgt med på NRK 1s overføring av Super Bowl natt til i dag.

– Det er faktisk utrolig fett når du forstår hva det dreier seg om. Og det var veldig overraskende at laget fra New Orleans vant, siden alle sa at de andre var de beste, sier den nyfrelste.

Nordaker er blant dem som sammenlikner sporten med sjakk.

– Det er utrolig mye taktikk, og alle spillerne er veldig spesialiserte som brikkene på et sjakkbrett. Noen av spillerne kan f. eks. bare gå på skrå. Og som i sjakk kan man være i verdenstoppen selv om man har ølvom.

Høydepunktet for Nordaker var da New Orleans Saints fikk sine to siste touchdowns.

– At han skulle snappe den ballen fra han fyren, var ikke det jeg hadde ventet, tror jeg. I det hele tatt var jeg imponert over hvor ofte de klarte å gripe ballen. Dette er gutter som leverer under press.

Skiensmannen tror kampen vil gå over i historiebøkene som en av de beste.

– Kampen hadde jo alt. At det ene laget skulle komme tilbake fra å ligge under 10-0, hadde jeg ikke drømt om i mine villeste fantasier. Og i hvert fall ikke at de skulle score 31 mål! Det må jo være rekord.

Even Nordaker takker NRK for at de forklarte reglene og taktikken så godt at han kunne leve seg inn i kampen.

– Jeg følte meg nesten som en skikkelig amerikaner der jeg satt og heiet. Ekstraomgangene var rett og slett helt ulidelige.

Følg 5080 på facebook og twitter.