– Stusslige kulinariske opplevelser.
Strømmegiganten Netflix sitter på enorme mengder data om sine 45 millioner abonnenter. Informasjon om alt fra hvilke serier som slår an i ulike segmenter, til når seerne trykker på pause, blir registert og analysert.
– Vi ser en klar trend blant personer som benytter seg av strømmetjenester: De aller færreste av dem lever spennende og innholdsrike liv, sier sjefsanalytiker i Netflix Felix Gottman til 5080.no.
Gottman baserer sine analyser på svært detaljerte opplysninger om hverdagen til Netflix-brukerne.
– Mange av våre seere er oppe like lenge i helgene som personer som har en spennende tilværelse, men der stopper også likhetene. Våre seere prioriterer å se hele sesonger av tv-serier på en kveld, bare avbrutt av toalettbesøk hver 2. time. Faktisk er disse pausene så korte at vi lurer på om alle vasker seg på hendene, fortsetter Gottman.
Tallene viser at Netflix-kundene spiser mat, men har stusslige kulinariske opplevelser.
– Studenter og unge enslige, stopper i gjennomsnitt tv-serier og filmer i 1 minutt og 10 sekunder når de skal lage mat. Dette er tiden det tar å sette en frossenpizza i ovnen. Neste stopp er 21 minutter senere, noe som indikerer at pizzaen er svidd.
Interessant nok sammenfaller seervanene til kjedelige par og stonere på et par punkter.
– Rundt 23.30 er det mange som går på den lokale kiosken for å kjøpe chips og godteri. Dette er unge cannabis-brukere og kjærestepar som snakker med barnslig stemme til hverandre.
– Halvparten i disse gruppene sovner imidlertid foran tv-en på dette tidspunktet – sannsynligvis pga rødvinen som ble åpnet rundt kl 21 og den litt for sterke jointen som han rare kompisen som aldri tar av seg jakken rullet da han kom på besøk i 23-tiden.
Gottman forteller at de disse dataene er nyttige når de kjøper inn filmer og utvikler egne serier.
– Våre tallknusere regner regner nå på hvor lite man må jobbe for å kunne beholde jobben og fortsatt ha muligheten til å betale 79 kr i månenden. Vi har ennå ikke funnet den perfekte seeropplevelse som utnytter optimalt hvor mye urinblæren kan tåle og hvor lite søvn man kan overleve på. Men vi nærmer oss!