(foto: flickr.com/davemorris)
(foto: flickr.com/davemorris)

Gjenåpnet saken etter opplysninger fra 5080.no.

Natt til i dag ble siste person evakuert fra en brann i NAVs kontorer i Trondheim. Brannen startet i 2007.

– Vi har vært gjennom en prosess for å fatte et endelig evakueringsvedtak, og nå er alle som har rett på evakuering og i live evakuert, sier NAV-sjef, Anne Lyngård, til 5080.no.

Ifølge Lyngård, tok det tid å få inn alle skjema, rundskriv og nødvendig dokumentasjon fra autoriserte brannmenn om at det faktisk brant i bygget. Etter tre måneder konkluderte saksbehandleren med at brannen oppfylte kravene til brann, men at evakuering ikke var nødvending.

Vi vurderte det slik at det ikke var tilstrekkelig fare for liv og helse. Det var flere vannkraner i bygget, og vann slukker jo som kjent brann, forklarer Lyngård.

Først ettet at 5080.no omtalte saken sommeren 2010, valgte NAV å vurdere spørsmålet om evakuering på ny.

– 5080.no fikk fram nye opplysninger i saken, og vi valgte på bakgrunn av dette å gjenåpne saken. Dessverre hadde alle papirene fra forrige saksbehandlingsrunde brent opp, og vi måtte gå noen ekstra runder for å samle inn dokumentasjon. Men nå er vi veldig glade for å melde at alle som hadde krav på det, har blitt evakuert. De som har mistet livet under påvente av evakueringsvedtaket har blitt etterevakuert.

Statssekretær i Arbeidsdepartementet, Gina Lund, vil ikke kommentere NAVs håndtering av brannen, siden hun ikke kan kommentere enkeltbranner.

– På generelt grunnlag kan vi likevel si at NAV må være svært grundige i sin vedtaksutredning. Vi må tenke på signaleffekten: Folk kan ikke løpe stormende ut hver gang det brenner.