(Foto: flickr.com/andronicusmax)
(Foto: flickr.com/andronicusmax)

– Hvor er det meningen at vi skal hvile?

Beboere på Tøyen raser mot Øyafestivalen som i år arrangeres i Tøyenparken.

– Det er et mareritt. 15 000 mennesker skaper bråk og støy. Jeg har tidenes skallebank etter Outkast-konserten i går. Hvor er det meningen at jeg skal gjøre av meg for å sove ut rusen? spør Kasper Bye Gjelland retorisk.

Han er en av flere naboer som har reagert på støyen fra festivalen som startet på torsdag. Til 5080.no opplyser han at har forsøkt å komme i kontakt med arrangørene, uten hell.

– Jeg har stått på balkongen og skreket «Vis hensyn, folk var drita i går» siden lydsjekken startet i formiddag.

Gjelland synes ikke det virker som om festivalledelsen har tenkt på beboerne.

– De bør sette seg i vår situasjon. Jeg tror ikke de har hatt hensyn til at naboene kan ha rotete medisinskap og følgelig sliter med å finne en paracet-pakke som ikke er tom. Spesielt vanskelig er dette letearbeidet, i lys av hvor legendarisk gårsdagen var.

Nabo Hanne Bogen, reagerer på manglende informasjon i forkant av arrangementet.

– Jeg har bare registrert at det har vært mye anleggsarbeid i området. Jeg antok at de skulle bygge en kjempestor hengekøye vi beboere kunne hvile i før vi dro ut på Kalvøya for å se nye konserter. Nå har jeg ingen alternativ plan for å roe ned mellom slagene, forteller hun, og røper at hun vurderer å spasesere rett over gaten og drukne sine sorger til flott musikk.