Foto: Flickr.com/loetzsch

Etter noen varme dager har Herman Bruun bestemt seg for å gå med shorts til oktober.

– Nå er det sommer. Det er ikke noe å diskutere, insisterer Bruun, som nekter for at det har blitt kaldere igjen.

Lettere å kontrollere

Han mener langbukse er noe man bare skal bruke om vinteren, og er kritisk til alle som kler seg etter værmeldingene fra meteorologisk institutt.

– Det er klart det er lettere for myndighetene å kontrollere en befolkning som går i langbukse hele året. Det er jo uniformering. Derfor sprader jeg ofte forbi Stortinget og viser fram åreknutene mine.

Toppen av isfjell

Ekspert på korte benklær, Vigdis Fjørtoft, mener shorts i april bare er toppen av isfjellet for mennesker som Bruun.

– Personer med tidlig shortsavgang sliter ofte med mange andre ting. Vi fikk f.eks. rapporter fra flere skremte kunder etter at Bruun gikk rundt på Vinmonopolet med et skrujern i hånden, forklarer hun.

Møter du en mann i short, anbefaler Fjørtoft å forholde seg rolig og unngå å feste blikket på shortsen. Hun forstår at mange kan bli redde når de møter en person som Bruun.

– Menn i shorts i april ser aggressive ut fordi de spenner alle musklene. Det er ikke uvanlig at de bjeffer «jeg fryser ikke», uten at noen har spurt dem om det.

Må le

Bruun må le høyt og lenge når han blir forelagt ekspertens uttalelser. Han forsikrer oss om at det ikke er noe i veien med ham, og at vi kan være trygge på at han bedømmer verden på riktig måte.

– Det er dere andre som er idioter. Og Amiga er den beste datamaskinen som noen gang er laget. Ikke at vi snakket om Amiga, men jeg følte jeg måtte si det før du gikk vekk fra meg.