(skjermdump: TV2 Sumo)
(skjermdump: TV2 Sumo)

Har kontaktet PEN.

Mor til TV2-reporter Aslak Eriksrud, Wenche Eriksrud, er svært bekymret for sønnen sin i dag.

– Han skal stå der ute foran Slottet i hele dag og rapportere, stakkar. Uten en eneste nyhet å melde, sier den fortvilte moren.

Hun frykter sønnen vil bli gjenstand for harselas og regelrett mobbing på nettstedet twitter.

– Aslak er veldig modig. Jeg vet jo at han gjør en viktig jobb ved å gå inn i slike situasjoner. Det handler om å passe på at det er de samme personene som går inn på slottet som faktisk kommer ut igjen for bli avbildet av pressen. Men jeg har det likevel vondt nå.

Aslak Eriksrud skal ha beroliget sin mor med at han ikke vil være alene, men også ha andre TV2-ansatte ved sin side som han kan intervjue hvis det skulle knipe.

– Men hva i all verden skal de prate om? Sendingen varer jo i flere timer, og alle statsrådene ble diskutert ferdig i går.

Hun har selv kontaktet foreningen Norsk PEN for at den skal legge press på twitter.

– Vi vet at journalister blir forfulgt for sitt arbeide over hele verden, og vi vet hvor dårlige kår ytringsfriheten har på sosiale medier. Der vises ingen nåde for journalister som ikke har noe å melde.

Nyhetsredaktør i TV2, Jan Ove Årsæther, sier TV2 er godt forberedt.

– Vi har tatt våre forholdsregler. Både @TV2Haakon og @TV2arill er ute på twitter for å forsvare dekningen på et prinsipielt nivå. Dersom det blir nødvendig, kommer vi til å ta i bruk begreper som «allmen interesse», «pressefrihet», «sensur» og «Kokkvold».