(foto: flickr.com/mnicolem)
(foto: flickr.com/mnicolem)

Vil ikke kommentere hvorvidt hodet ble spist.

Monsteret under sengen som er mistenkt for drapet på den mørkeredde gutten Gaute Sjo (7) har i politiavhør forklart at han handlet i nødverge. Dette forteller monsterets advokat Nicolai Krogh til 5080.no.

– Min klient erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen. Han beskyttet seg bare mot en lommelykt han beskriver som like sterk som tusen soler. Alle ville handlet på samme måte hvis de var i en slik situasjon.

I ettermiddag ble avhøret avsluttet på politihuset i Stavanger hvor monsteret nå er blitt fremstilt for varetektsfengsling med brev og besøksforbud. Advokaten bekrefter at guttens hode var borte, men nekter å kommentere hvorvidt hans klient hadde spist det.

– Monsteret synes situasjonen er fryktelig, og har det vanskelig nå. Ikke bare har han mistet en god seng å ligge under, men han plages også av smerter i magen.

Drapet fant sted tirsdag kveld på guttens rom, og blir beskrevet av politiet som et tragisk endelikt på en konflikt som har pågått siden Sjo installerte de selvlysende plastikkstjernerne han fikk til jul av tante Wenche.

Guttens foreldre ønsker ikke å kommentere saken, men advarer gjennom sin advokat, Oddvar Pollestad, mot en heksejakt på norske monstre:

– Vi kan ikke skjære alle monstre over en kam: De er like forskjellige som du og jeg. Familien håper at saken ikke tar bort fokuset fra kampen mot vår fremste fiende, nemlig flåtten.