(foto: flickr.com/chrismetcalf)
(foto: flickr.com/chrismetcalf)

Ikke alle fortjener deng, selv om de går med briller.

Kim-Vidar Arnesen ved Flaktveit Barneskole i Bergen ser med blide øyne på Høyres nye forslag om å gi medaljer til klassens flinkeste elever:

– I disse dager er det vanskelig å se forskjell på ordentlige nerder og de som bare kjører «geek chic»-looken. Ordentlig, profesjonell merking vil gjøre hverdagen min mye lettere. Det er nemlig ikke alle som fortjener deng selv om de går med briller.

For mobberne vil Høyres nye forslag innebære mer tid til mobbing og mindre til administrasjon – en «effektivisering av mobbekjeden». Arnesen peker f. eks. på at man nå kan få bukt med et problem mobbere har slitt med i årevis:

– De flinkeste av elevene lyver ofte om karakterene sine. Nå har de ingen mulighet til å slippe unna, ler mobberen, som for tiden befinner seg på ferie i Danmark med sine foreldre.

Høyres utdanningspolitiske talsmann, Ine Marie Eriksen, mener Arnesen har misforstått:

– Vi i Høyre er alltid glade for å kunne effektivisere, men vårt poeng ved å dele ut gull, sølv og bronse til klassens flinkeste elever, er å gjøre skolen mest mulig lik idretten. For alle liker jo toppidrettsutøvere, tenkte vi.

Eriksen ser for seg at enerne ganske fort vil skape nye arbeidsplasser:

– Enerne vil trenge fordyrende mellomledd som kan pushe dem på bedrifter. Disse agentene vil motta skyhøye honnorarer som igjen vil stimulere produsenter av hårgele.

Høyre er likevel ikke blinde for klassens tapere:

– De vil kunne bli fans. Etter hvert vil enerne få muligheten til å lansere sin egen fleece-kolleksjon som kan bli kjøpt av klassens tapere. Man må huske på at det er takket være fansen mange store fotball-klubber har råd til å gi sine enere uspiselig høye lønninger.

Oppdatering, kl 22: 25: Mobber Kim-Vidar Arnesen sier han ser fram til framtidige fleece-kolleksjoner fra klassens enere.

Oppdatering, kl 22: 31: Utdanningspolitisk leder for SV, Oddny Miljeteig, synes det er greit at barna får medaljer, så lenge alle får det, og man ikke kan se forskjell på medaljene.