(foto: flickr.com/senterpartiet/)

Intern uenighet i regjeringen.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell har gitt Direktoratet for naturforvaltning instruks om å iverksette tiltak for å bevare ulven i Norge.

– Den største trusselen mot ulven i dag er politikere i Senterpartiet. Derfor gir vi nå fellingstillatelse på 15 voksne Sp-hanner og 12 voksne Sp-hunner, sier Berit Laksevåg i Direktoratet for naturforvaltning.

Foreløpig er det ikke snakk om å ta ut hele bestanden, forklarer Laksevåg.

– Soria Moria-erklæringen slår fast at vi skal ha en Sp-bestand i Norge, så det blir ikke aktuelt å utrydde Sp-bestanden i Norge i denne regjeringsperioden. Vi snakker en gruppe på noen få indvider som holder seg i grensetraktene, så jakten må være nøye regulert.

5080.no kjenner til at det har vært mye uenighet innad i regjeringen om tiltaket. Spesielt Senterpartiet var harde motstandere, og har fått støtteerklæringer fra Norges bondelag.

– Dette bygger på byfolks fordommer og myter om Sp. Alle skjønner at det er ubehagelig å møte en Sp-politiker på vei til skole eller jobb om morgenen, men det er altså svært sjeldent at Sp-politikeren beveger inn i tettbygde strøk, sa Jan Arild Smestad i Norges bondelag i forrige uke.

Han frykter at tiltaket vil forrykke den fine økobalansen i norsk natur.

– Sp-politikere har i flere tiår vært viktig for å holde ulvebestanden nede. Reduserer vi denne sårbare gruppen (Sp, red. anm) ytterligere, er jeg redd for at ulven mister sitt negative omdømme.

Og det, er ingen tjent med, konkluderer Smestad, og viser til det bøndene alltid har visst:

– Da blir det fritt frem for at ulver kan spise bestemødre og utgi seg for å være disse bestemødrene ved å legge seg i sengen og ikle seg bestemor-klær.