Skjermdump: nrk.no

Det murres på grasroten i Arbeiderpartiet. Flere medlemmer i Trond Giskes lokallag, Nidaros Ap, reagerer med sinne på at lokallaget er en del av Ap.

– Jeg er sjokkert. Vi meldte oss jo inn i Nidaros Ap fordi vi var kritiske til regjeringen. Og så viser det seg at regjeringen er med i det samme partiet vi har meldt oss inn i, raser Gunnar Hagerup.

Får støtte

Han får støtte fra Frida Andreassen Sørloth som mener dette viser hvor frekk Støre er. Hun forteller at flere i partiet nå truer med å melde seg inn i et parti de faktisk er enige med.

– Vi kan ikke ha det sånn at det er partiledelsen i et parti som leder partiet. Da ville jeg jo aldri meldt med inn i partiet hvis det var sånn det fungerte.

Rom for mange

Partisekretær Kjersti Stenseng mener det ikke er nødvendig for noen å melde seg ut.

– I Ap har vi rom for mange ulike meninger: Vi har plass til både de som er for og de som er mot regjeringen, forsikrer hun.

Partileder Jonas Gahr Støre er enig med Stenseng, og sier det er flott med engasjement rundt regjeringen. Likevel er han opptatt av at bosted er et viktig prinsipp når det gjelder politisk innflytelse i Ap.

– Derfor kommer jeg til å  fremme et forslag for senstralstyret i helgen: I Ap kan alle være medlemmer, men Ap-medlemmer kan bare stemme i partiet hvis de er bosatt i Brussel, forklarer han.

– I vårt parti må det være kort vei fra grasroten til der politikken vår blir til.

Hør oss oppsummere nyhetsuken her:

Abonner: