(foto: Dagblad Fredag)
(foto: Dagblad Fredag)

Samme vorspiel-holdningen til livet som alltid.

Dagbladet Fredag-journalist Line Tiller forbløffer leger over hele verden. Ikke bare er hun like kul og har den samme vorspiel-holdningen til livet som hun hadde i 2004 – hun er fremdeles like gammel som da.

– Ingen av oss i Dagbladet Fredag ser ut til å bli særlig eldre. Vi har et like godt grep om ungdommen som vi alltid har hatt, og det tror jeg har med å gjøre at vi hele tiden presser hverandre til å forbli navlebeskuende hipstere. Kort sagt: Alt som kan oppsummeres med at vi intervjuer oss selv om ting vi snakker om på redaksjonsmøtet, det er vår ungdomskilde, hevder Tiller.

Forsker ved Ullevål Universitetssykehus, Thomas Karlsen, er forbløffet over Tillers alder:

– Det skal i prinsippet ikke være mulig å holde seg på samme alder over så lang tid, men hver gang jeg åpner Dagbladet Fredag, står det likefullt «26 år». Det kan kanskje ha noe å gjøre med at Tiller jobber i et veldig overfladisk miljø som gjør at aldersrynkene ikke fester seg til disse glatte teflonjournalistene, filosoferer Karlsen.

Dagbladet Fredag varsler forøvrig at de nå legger om profilen:

– Vi ønsker å rendyrke det vi liker best å jobbe med, og det er å intervjue hverandre. Alle i redaksjonen ble journalister fordi vi ønsket å snakke om om selv i offentligheten. Vi ser for oss at ungdom føler at de kjenner oss så godt at de alltid tar med Dagbladet Fredag på vorspiel. Og det skjer nok også, tror leder for Dagbladet Fredag, Sigrid Hvidsten.

Det er Dagbladetuke på 5080posten. Hver dag vil vi publisere saker i den radikale kulturavisens ånd.