(Foto: flickr.com/noeluap)
(Foto: flickr.com/noeluap)

– Verdens første blokkuavhengige app.

Miljøpartiet de grønne lanserer i dag en helt ny app for smarttelefoner og nettbrett. Vipp heter den, og lar partiets kommunepolitikere vippe kommunestyrer mens de setter ut plantekasser hjemme på terrassen.

– Du trenger bare et kommunenavn og vipp, så er makten overført. Har du glemt navnet på de andre partiene gjør det ingenting. Alt du trenger å gjøre, er å velge om du vil trykke på pilen mot høyre eller venstre, så går resten av seg selv, sa Rasmus Hansson på lanseringen i dag.

Poenget med appen er at det skal være lettvint å innsette og kvitte seg med kommunestyrer.

– Du skal kunne vippe mellom høyre og venstre til du blir fornøyd, samt vippe bort politiske standpunkter som ikke er viktige for deg. F.eks. eiendomsskatt eller alle andre samfunnsspørsmål, forteller Hilde Okopu.

Hansson understreker at appen er verdens første blokkuavhengige app.

– Det ideelle hadde selvsagt vært om vi bare hadde én pil i grønn retning. Vi gjorde noen forsøk med det, men da klarte ikke applikasjonen å foreta noen valg. Vi måtte velge for den. Det viser seg at politikk handler om å velge hvilke type grønne løsninger vi vil ha.

Partiet mener appen er grønn teknologi som verden kommer til å trenge mye mer av i framtiden.

– Før eller senere må Norge bli med på det grønne vippet. Veien fram mot det målet går gjennom mange utvippede kommunestyrer.