(foto: flickr.com/roel)
(foto: flickr.com/roel)

– Uforståelig, sier sjef.

– Jeg kan nesten ikke tro det er sant. Han var sånn en solstråle. Alltid førstemann på jobb og serverte gjerne en passe morsom kommentar under møtene, minnes Solveig Amundsen, kollega av Arvid Magerøy som valgte å ta sitt eget kontorliv i forrige uke.

Tidlig torsdags morgen, da det skulle avholdes morgenmøte på Accenture i Oslo, banket Solveig Amundsen forsiktig på døren til Arvid som hun pleier. Det kom ingen svar.

– Jeg skjønte med en gang at noe var galt. Arvid sa bestandig «Stig på, om du må», for han visste at det var jeg som kom om morgenen. Det var en intern vits mellom oss, som han sa på nøyaktig samme måte hver eneste dag, sukker hun.

Kontordøren var åpen og nøklene lå på pulten. Solveig Amundsen forteller at da de forsøkte å nå ham på jobbtelefonen, hørtes ringelyden fra en skuff i Arvids skrivebord.

Sjefen for avdelingen, Gunnar Uthaug, var knust da 5080posten snakket med ham.

– For tre måneder siden, den uken vi arrangerte kurset «Hvordan jobbe litt ekstra hjemmefra», ga Arvid meg et brev som jeg rent glemte å åpne. Da jeg åpnet det på torsdag, så jeg at det var hans avskjedsbrev. Jeg klarer ikke la være å klandre meg selv: Hadde jeg åpnet brevet tidligere, kunne jeg kanskje fått ham på bedre tanker, sier den fortvilede sjefen.

Uthaug forteller om en medarbeider som aldri sa nei til å jobbe lange dager, og som prioriterte arbeidet fremfor familie.

– Det kverner hele tiden rundt i hodet mitt: Var det noe jeg kunne gjort annerledes? Jeg har kommet fram til at jeg ikke kan forstå hans beslutning, men jeg må akseptere den, sier Uthaug.

Det ble i dag arrangert en minnestund for Arvid hvor man så gjennom hans mange powerpointpresentasjoner og møtereferater, og de ansatte ble oppfordret til å forsøke å si hvilke av bedriftens kjerneverdier som beskrev Arvid best.

Solveig Amundsen trøster seg med at Arvid er på bedre sted.

– Når han ble full på firmafestene snakket han av og til om at han ville forlate dette livet, men jeg hadde aldri trodd at han ville gjøre alvor av det. Han så passe stresset, konform og striglet ut i denne jobben – det gir liksom ingen mening det som har skjedd. Men kanskje han har funnet fred nå?

På tross av faren for en smitteeffekt, har arbeidsplassen likevel valgt å gå ut offentlig med hendelsen. Uthaug forklarer:

– Målet er at slike ting kan forebygges. Vi ønsker at andre konsulentfirma skal vite om at det er en risiko for at lojale ansatte kan finne på å velge seg sunne og meningsfulle jobber.

Følg 5080 på facebook og twitter.