(foto: flickr.com/rosswebsdale)

Utbredt i land med Absolute Music.

Onsdag i forrige uke, ble Ottar Scott utsatt for det mange mener er et forbigående syndrom: ”taktsyndromet”. Syndromet rammer hvert år store deler av bedolkningen, spesielt i land som gir ut Absolute Music.

Scott hadde vært på besøk hos sin mor i Stokke utenfor Tønsberg, og ante fred og ingen fare da han ble angrepet. Ut fra bilradioen strømmet en sang han ikke hadde hørt før.

– Det var rent skremmende å merke hvor fort smitten spredte seg og grep fatt i musklaturen. Før jeg visste ordet av det, trampet jeg takten.

Scott forklarer at han raskt skrudde av bilstereoen, noe han angrer på i ettertid. Taktsyndromet er nemlig nært beslektet med låt-på-hjernen-syken. Sistnevnte innebærer at sangen fester seg i hodet, og mange finner da det vanskelig å glemme den.

Spesialist på irriterende lidelser, Dr. Oscar Dingsør, mener Scott kunne unngått låt-på-hjernen-syken om han hadde latt radioen bli stående på.

Den infiserte sliter nå med ufrivillig melodiavlating og rytmiske tiks i langfinger og tommel.

– Det mest slitsomme er at jeg ikke husker så mye av teksten. Dette fører til pinlige utbrudd av enkeltfraser som ”tomorrow” og ”starting to”.

Pasienten har blitt satt på en 10 dagers kur med intravenøst P5 og P3, hvor målet er at  all musikk skal fortone seg som en utydelig grøt.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.