Foto: Gary Knight/flickr.com
Foto: Gary Knight/flickr.com

– Ingen må tro jeg blir bitt av gøye basiller.

31 år gamle Anders Bogen har vent seg til å si alle bokstavene høyt når han staver tekstmeldinger. Formålet er at ingen skal mistenke ham for å spille Pokémon Go på gaten.

– Ingen må tro at JEG spiller Pokémon. Jeg er ikke en av de der som blir bitt av basiller. Det er så teit å gjøre det samme som alle andre bare fordi det er kjempegøy, forklarer Bogen til 5080.no.

Selv om han får noen rare blikk på gaten og på bussen, synes Oslo-mannen det er verdt det.

– Det er bedre enn at de tror jeg er del av en hype. Mest utfordrende er når jeg sender meldinger i fylla. På lørdag var det flere i drosjekøen som prøvde å stoppe meg og sa at jeg kom til å angre da jeg tekstet: «H-E-I-! E-R D-U V-Å-K-E-N? K-A-F-F-E T-I-L U-K-E-N? E-L-L-E-R A-K-K-U-R-A-T N-Å? J-E-G E-R K-Å-T».

– Men de roet seg da de hørte at jeg skrev: «Å? H-A-R H-U-N F-Å-T-T N-Y-T-T N-U-M-M-E-R? G-O-D N-A-T-T O-G B-E-K-L-A-G-E-R»

Bogen mener høytlesningsstrategien var nødvendig for at han i det hele tatt skulle kunne komme seg ut av huset.

– Det er mye snakk om at Pokémon er så bra for folkehelsen, men det er bare tull. Jeg er veldig glad i å gå på tur, men turte ikke gå ut på en måned i frykt for at noen skulle tro jeg spilte. Jeg har gått opp åtte kilo i sommer!

For tiden er han også arbeidsledig, ettersom han måtte si opp jobben sin som gartner i Frogerparken.

– Det er ikke troverdig så at jeg aldri spiller Pokémon og samtidig er 7 timer hver dag i Frognerparken. Vent litt, jeg må bare svare på denne: «R-I-N-G-E-R O-M 5! B-L-I-R I-N-T-E-R-V-J-U-E-T O-M A-T A-L-L-E K-A-N H-Ø-R-E H-V-A J-E-G S-K-R-I-V-E-R A-V E-N S-T-Ø-G-G J-O-U-R-N-A-L-I-S-T. L-O-L!»