SISTE BILDET: Ole Petter på vei opp i flyet (foto: flickr.com/cizauskas)

Hadde problemer med arbeidsgiver og banken.

Ole Petter Strand døde natt til i går, bare 48 år gammel. Hans venner kommer til å huske Ole Petter for hans store appetitt på livet.

– Hans livsmotto var «Lev hver dag som om den er den siste», og få har vel tatt dette rådet så bokstavlig som Ole Petter, forteller hans søster Nina Strand til 5080.no.

Da Ole Petter var 40 år gammel leste han et intervju med Hollywood-skuespiller Stephen Segal, hvor Segal rådet alle til å leve som om de hadde kort tid igjen på denne jorden. Det var dette intervjuet som kom til å forandre Ole Petter Strands liv.

– Fra han var 40 år startet Ole Petter hver morgen med å prøve heroin og ha sex med tre eskortepiker. Deretter tok han opp store forbrukslån og hoppet i strikk og fallskjerm.

Etter hvert begynte han å få problemer med sin arbeidsgiver, og med banken som ikke lenger var villig til å gi ham lån. Familie og venner ble også ganske lei av at de hver dag ble samlet i stuen til Ole Petter for at han skulle fortelle dem hvor mye de hadde betydd for ham.

– Han sa selv at han levde et rikt liv, men på slutten klaget han over at dagene ble ganske like. Derfor var det kanskje godt for ham at han nå, endelig, fikk oppleve sin siste dag, sier hans kone, Greta Strand.

Ole Petter døde natt til i dag, mens han levde ut fantasien med å skyte heroin og bli sugd av en asiatisk kvinne mens han hoppet i fallskjerm. Han var da så ruset at han tok feil av fallskjermutløseren og sitt eget slips. Den prostituerte «Tightiana» klarte å utløse fallskjermen i tide, men da de nådde bakken var Strand allerede død, kvalt av sitt eget slips. «Tightiana» var den siste som så ham live:

– Jeg husker godt hans siste ord, for han sa dem hver eneste kveld: «Alle disse dagene som kom og gikk – jeg visste så jævlig godt at de var livet».