(foto: flickr.com/lennarthuizing)

Forbrukerrådet ber folk være forsiktige med kjøp av ting.

Jon Christensen (38) fra Larvik er svært skuffet etter at han dro på butikken for å kjøpe et par vintersko han skulle bruke i Holmenkollen på lørdag.

– Den butikkansatte viste meg mange fine skopar. Han snakket lenge og varmt om et par lette sneakers som jeg til slutt endte opp med å kjøpe. Det var ikke før jeg var hjemme at jeg innså at disse skoene passer dårlig på vinterføre, sukker Christensen.

Forbrukerrådet forteller at de stadig får henvendelser om slike episoder.

– Dette rammer som oftest folk som skal kjøpe noe i en butikk. Man kommer inn i butikken, og så ser man alt det andre som er mulig å kjøpe. Aktørene i denne bransjen er kyniske, og bryr seg ikke om hva du egentlig trenger, sier Kirsti Stuenes i Forbrukerrådet til 5080.no.

Stuenes ber folk være forsiktige når de kjøper ting.

– Når det gjelder kjøp av sko er det særlig viktig å være bevisst på hvilken årstid det til en hver tid er. Skulle du være så uheldig å kjøpe sommersko i vinterhalvåret, råder vi deg til å bruke dem innendørs i påvente av bedre vær.

For Jon Christensen var episoden en ubehagelig påminnelse om tidligere bomkjøp.

– Straks jeg skjønte at jeg hadde kjøpt feil, kom alt tilbake: Jeg blir nok aldri helt kvitt minnene fra da jeg fikk penger til å kjøpe konfirmasjonsdress, og kom hjem med et vanngevær. Min mor gråt så sårt da vi framkalte konfirmasjonsbildet.