(foto: flickr.com/pandora)
(foto: flickr.com/pandora)

Torbjørn Valum (40) fikk i går kveld nok av «all kvinnfolkplapringa», og gikk ut i garasjen for å mekke på bilen.

Kristine Valum hadde søndag invitert noen gamle venninner på besøk. Hennes mann Torbjørn satt lenge sammen med dem rundt bordet, men måtte trekke seg tilbake. – Det var snakk om fødsler, oppskrifter og moter. Jeg merket bare at «nok var nok».

Torbjørn Valum skal spesielt ha reagert på den høye lydfrekvensen på samtalen. – Fra min guttegjeng er jeg vant til høye desibel på samtalen, men ikke slik høyfrekvent snakk. Det skjærer liksom i ørene.

Mannen gikk i stedet ut i garasjen «for å fikse på noe», og skrudde bilen sin helt fra hverandre. Han forsøkte deretter å sette den sammen igjen. Norske bilforhandlere fortviler over det mener er en voksende tendens. – Før i tiden kunne jo en hver dumrian skru på bilen sin. Men nå har bilene blitt så avanserte at vanlige folk ikke forstår hvordan de henger sammen, sier daglig leder i Opel Norge, Jørn Akselsen.

Akselsen forteller at de daglig får inn helt istykkerskrudde biler fra menn som har trengt en unnskyldning for å «komme seg litt bort». – Mange vet det ikke, men i dag bruker man nesten ikke skruer i konstruksjonen av biler, lenger. Det er vanligst å bruke lim, sier Akselsen alvorlig. Han oppfordrer menn til å finne andre måter å unnslippe familielivet på. – Stadig flere går nå over til å tilbringe mer tid på kontoret. Dette er løsningen for det nye milleniumet.