Trygve Buanes fra Bergen synes lite om snøfallet i Bergen det siste døgnet. – Dette er ikke hva jeg har blitt forespeilet, fortviler Buanes.

Etter å ha sett Al Gores film ”An inconvenient truth”, bestemte Buanes seg for å selge snøfreseren i borettslaget hvor han bor, for å kjøpe to store parasoller. Siden Buanes er borettslagsleder, hadde han myndighet til å gjennomføre salget. – Jeg så på det som langtidsinvestering. Det er viktig å ligge i forkant.

Nå blir Buanes nedringt av de andre beboerne som ikke kommer seg ut av dørene på grunn av snømengden. Mange mener han bør gå av som borettslagsleder. Buanes fnyser av kritikerne: – Det var ingen som klaget da det gikk bra. Da ville alle være under parasollene.

Kjøperen av snøfreseren har sagt seg villig til å selge den tilbake til Buanes, men til tre ganger så høy pris. – Dette samsvarer lite med hva Al Gore fortalte. Jeg er blitt et klimaoffer, forteller Buanes.

Trygve Buanes hadde ikke regnet med snøfallet i Bergen

I disse dager er hele borettslaget i ferd med å flytte opp på syv meter høye påler, i påvente av at vannstanden i havet skal stige syv meter. Også denne spådommen er fra Gores film. Men Buanes vil ikke avslutte dette arbeidet. – Nei, i slike tider, er det viktig å holde hodet kaldt, sier en nøktern Buanes til 5080.