(foto: flickr.com/neilward)

– Aldri før vært så nær lettjente penger.

Johan Frostad Hjortland (45) fra Andebu har fortsatt ikke kommet over sjokket.

– Etter å tidlig ha skrapt frem 1 million på to forskjellige steder i den skrapbare flaten på flax-loddet, skjønte jeg at millionen ikke var langt unna. Da ringte jeg til jobben og sa opp, sier han til 5080.no

Hjortland innrømmer at det kan høres litt impulsivt ut å slutte i jobben på den måten, men røper at han hadde en plan B.

– Jeg hadde skrapt frem to felter med 100 000 kr på det samme skrapeloddet. Jeg anslo at det var fifty-fifty: Enten en million eller 100 000 kr.

Hjortland er overrasket over hvor lett det var å bli nesten-millionær.

– Jeg har aldri vært så nær lettjente penger. Det burde nesten ikke vært lov, vet du: At det skal være så lett å bli nesten-millionær. I kveld skal jeg uansett feire med å gå på byen og sjekke opp en nesten-pen kvinne.

Selv om 45-åringen hverken vant 100 000 eller en million kroner, regner han med å få utbetalt noe av den potensielle gevinsten.

– Når Norsk tipping får se at jeg klarte to av tre, bør de kunne fire litt på reglene. Jeg forstår at jeg ikke får en million, men ⅔ av summen bør jeg minst få. Hvis ikke, truer jeg bare med å spille igjen, sier han lurt.