(foto: flickr.com/jgarber
(foto: flickr.com/jgarber

Nøytraliserte mobbere.

Jarle Bremager (41) fra Førde gjennomførte i går en perfekt kick flip på sitt nye skateboard. Bremager hadde aldri skatet før, men var likevel godt forberedt.

– Jeg lånte noen gode skateboardbøker på biblioteket for noen måneder siden. Disse har jeg lest og pugget. Hver ukedag har jeg måttet fylle ut en multiple choice-quiz, laget av min kone, sier Bremager.

41-åringen forteller at hans kollegaer har ledd av ham der han har sittet i hver bidige lunsjpause med nesen ned i en bok.

– Jeg tror de tenkte at jeg var en slags nerd, men i går viste jeg dem hvem som er den kuleste på kontoret. Det tok ikke lang tid før sjefen kom og ba meg opptre på julebordet. Så nå har jeg begynt å lese om julebord.

Skatemiljøet i Førde er kritiske til Bremagers metoder.

– Dette er en del av den økende teoretiseringen av skatingen. Vi tror at det vil skape et klasseskille mellom dem som liker å lese, og dem som liker å røyke hasj, sier skater Olav Fjørtoft til 5080posten.

Jarle Bremager ser imidlertid bare positive sider ved sin egen metode.

– Dette beviser at de som har mobbet meg i alle år har tatt feil: Man kan faktisk bli kul av å lese. Nå skal jeg gå og låne boken «How to hit a home run». Den kompetansen kan gjøre meg attraktiv for det amerikanske arbeidsmarkedet.