Dette bildet har sirkulert på sosiale medier i det siste, nå bekrefter eksperter at det er en mann med dress. (foto: flickr.com/jaudrius)
Dette bildet har sirkulert på sosiale medier i det siste, nå bekrefter eksperter at det er en mann med dress. (foto: flickr.com/jaudrius)

Vitne kjørte av veien.

De siste dagene har det kommet inn flere rapporterer i Finnmark om en mann i dress.

– Først trodde jeg det var en begravelse jeg ikke hadde fått med meg, men han gikk bare rett bort på en café og satte seg ned som om han bodde i Oslo, forteller Ingar Eliassen, et av vitnene til dressen i Kirkenes.

Tirsdag morgen kjørte en bil i Alta av veien etter å ha sett mannen spankulere langs veien som om han var på Aker Brygge.

– Han var veldig hyggelig og banket på ruta og spurte om det gikk bra. Vi bare kjørte videre, sier en rystet Caroline Gievær som var passasjer, og den i bilen som først ropte «slips!»

Det er ikke meldt om noen snorer som er klippet eller fiskemottak som er lagt ned de seneste dagene. Nå ønsker politiet å komme i kontakt med mannen for å få klarthet i hvorfor han går kledd som en søring.

– Vi jobber langs flere spor. En teori er at mannen er en norsk fotballagent, andre teorier peker mot utlandet. Vi har vært i kontakt med Oslo som ikke kan melde om noen politikere som har reist nordover denne uken, sier lensmann i Berlevåg Christian Blokkhus.

Redaktør i Finnmarksposten Arne Reginiussen mener finnmarkingene må se på det uvanlige besøket som en unik mulighet.

– Dette kan bli et skikkelig løft for hele fylket! Ja, for hele Barentsregionen. En mann i dress vil skape ringvirkninger fordi han trenger renseri og etterhvert skredder. På sikt kan han tiltrekke seg en rød løper og kvinne i kjole.