(foto:flickr.com/epicfireworks)
(foto:flickr.com/epicfireworks)

– Kan nesten ikke slå feil.

I en enebolig i Drammen holder Harald Evensen på med de siste forberedelsene til nyttårskvelden. I flere uker har Evensen kjøpt inn nyttårsraketter av ulike slag, og håper at innkjøpet vil gi resultater.

– Dette kan nesten ikke slå feil. Med så mange raketter må jeg jo få pult. Fra og med kl 20 trekkes alles øyne mot fyrverkeriet rundt min bolig, og da er det bare å sveive inn fangsten, sier en forventningsfull Evensen.

Ideen om at damer tiltrekkes av menn som skyter opp fyrverkeri fikk Evensen for noen år siden da han lå febersyk og så på Discovery.

– I et naturprogram lærte jeg at dyr tiltrekkes av lys, f.eks. rådyr mot billys og fluer mot blått lys. Ved å skyte opp lysende raketter spiller jeg på det dyriske hos kvinner – det de egentlig vil ha, sier Evensen.

Selv om Evensen er ganske sikker på at han vil få napp i kveld, innrømmer han at innføringen av pinneforbudet på nyttårsraketter har gjort det litt vanskeligere å slå an hos damene.

– Forbudet gjør det vanskelig for damene å vite hvem som virkelig har de største rakettene. Jeg har lenge vært en forkjemper for myten om at den som har store raketter også har stor pikk. Med dagens bakkeraketter blir pikken liksom litt tjukk og butt, forteller Evensen.