(Foto: flickr.com/table4five)
(Foto: flickr.com/table4five)

– Skaper mindre forvirring.

Etter en langvarig konflikt med sin tre år gamle datter, gir 33 år gamle Sigmund Hagen nå opp: Sigmund Hagen skifter navn til Bæsj Hagen.

– Man må velge sine kamper. Det ble etter hvert tydelig for meg at dette var et krav Oline ikke var villig til å fravike. Nå slipper vi å krangle om hva jeg heter hver gang hun sier god morgen til meg, forklarer Hagen.

Han tror også navneendringen vil gjøre det lettere for ham i hverdagen.

– Forretningspartnere forstod ofte ikke hvorfor noen kalte meg Sigmund, mens andre kalte meg Bæsj. Noen trodde at Bæsj og Sigmund var forskjellige personer, og at Bæsj var en tunghørt person siden navnet alltid ble skreket.

Selv om Hagen har blitt kalt Bæsj i snart et halvt år, vil han ikke hete Bæsj før på mandag i neste uke. Da har Oline planlagt en navnefest hvor man skal synge mange bæsjesanger til ære for Bæsj Hagen.

– Jeg gleder meg skikkelig! Først skal vi alle synge «Bæ, bæ, lille bæsj» før vi står rundt ham og peker og roper bæsj og ler, forklarer Oline Hagen.

Tobarnsfaren ønsker å rette en takk til Folkeregisteret som har vist stor forståelse for behovet for endringen.

– De var veldig behjelpelige under hele prosessen. Særlig han saksbehandleren Tiss Fjørtoft.

Etter stort press fra datteren røper Hagen at han også vurderer å gå uten truse, fordi det rimer på edda bedda buse.

– Men jeg måtte sette foten ned da hun krevde at jeg skulle gå med bæsjebleie hele dagen. Etter et par dager kom det for mange reaksjoner fra kollegaene mine.

Boken «Størst av alt er 5080 Nyhetskanalen» er ute nå! Kjøp den i butikken eller HER