(foto: flickr.com/reut c)
(foto: flickr.com/reut c)

– Går i ett, skvett, fulgebrett.

Aleksander Staalesen (36) i Bergen er morsommere enn de fleste. Det går følgelig også på bekostning av de fleste.

– Jeg har så mange morsomme historier og trekker så vittige paralleller, at det dessverre blir liten tid for andre til å prate. Jeg er som en syklubb uten nål og tråd. Kjeften går i ett, skvett, fuglebrett, forklarer Staalesen til 5080.nos reporter før et eneste spørsmål har blitt stilt.

Denne egenskapen gjør at askøyværingen gjerne er den eneste som prater i møter og lunsjpauser på jobben.

– Bare måten noen går kledd på gir meg mange idéer som er så gode at de ikke kan vente. Derfor hever jeg stemmen for å gjøre det vanskeligere for andre å komme til, og ler høyt av egne vitser mens jeg tenker på neste gullkorn, ler Staalesen.

Han vedgår at det har vært episoder der disse vanene har vært et problem.

– For et år siden var jeg hos legen og lagde mange vitser om hvordan rektoskopet kunne brukes til å undersøke andre deler av kroppen, som f.eks. ørene og luktesansen. I slike situasjoner hører jeg ikke etter på hva andre sier. Dette førte til et stort sjokk da jeg to uker senere fikk brev i postkassen om at jeg hadde prostatakreft.

Selv synes Staalesen han går godt sammen med andre mennesker, og har aldri hørt noen klage på morsomhetene. Kanskje med unntak av sin fetter Øystein Dahle Staalesen.

– Nei, jeg er ikke spesielt begeistret for Aleksander, heller, sier Øystein Dahle Staalesen.

– Jeg er nemlig for interessant til å la andre komme til orde. Da familien var samlet i vår, ble mine lange «eeeeeeh» – som markerer overgangene mellom mine interessante anekdoter – hele tiden avbrutt av hans banale spørsmål om når jeg skulle tre inn i de homofiles rekker, sukker den beleste fetteren, og legger til:

– Det er ikke registert noen sammenheng mellom homofili og brillebruk, slik han stadig antyder… eeeh, men det er faktisk påvist en svak sammenheng mellom nærsynhet og et åpent og behagelig vesen.