(foto: flickr.com/midnight_talker)
(foto: flickr.com/midnight_talker)

Vurderer karriere i det private næringsliv.

Det var under en familiekrangel om husarbeid at Erlend Hageby tok mot til seg og spilte ut sitt trumfkort:

– Vi var innom rengjøring, tror jeg, og så slo jeg i bordet med at jeg i forrige uke hadde vasket «i forhold til trappene», forteller Hageby stolt.

Ifølge Hageby skal det har vært som om tiden stod stille der på kjøkkenet, og resten av familien kom med en gang på defensiven.

Den 38-årige ansatte i Tønsberg Kommune har lenge ønsket å benytte seg av uttrykket, men ikke turt før nå:

– For ca 5 måneder siden var jeg på et kurs om de nye statlige reguleringene for byggenæringen, og ble fascinert av hvordan foredragsholderen kastet om seg med dette uttrykket. Og ikke minst: Jeg ble forundret over hvilken virkning det hadde på meg.

Hageby fikk veldig tiltro til foredragsholderens budskap og innsikter.

– Det stod klart for meg at dette var en mann som hadde satt seg inn i veldig mye. Jeg må innrømme at det tok sin tid før jeg stolte nok på meg selv til putte disse ordene i min egen munn. Men mye øvelse i forhold til speilet har hjulpet godt.

Etter familiefeiden har Hagebys selvfølelse steget flere hakk, og han hevder at damene nå ser på ham med nye øyne:

– Jeg registrerer at flere gjør puppene sine mer synlige i forhold til meg, kanskje presser dem litt sammen og opp. I tillegg mener jeg å ha mottatt flere anerkjennende nikk fra eldre i det siste.

Suksessen har ført til at familiefaren vurderer å hoppe over til det private næringslivet. Her kan han gjøre store penger på sin nyervervede sjargong, og kanskje oppmuntres til å bruke andre, og mer imponerende preposisjoner:

– Jeg går og venter på anledningen til å si «i henhold til» i en viktig sammenheng, men jeg innser at dette er et felt jeg er usikker på i forhold til språket.