Ole Vaksdal drikker alltid Fanta fra en espressokopp for å forvirre romvesnene. (Foto: flickr.com/malias)
Ole Vaksdal drikker alltid Fanta fra en espressokopp for å forvirre romvesnene. (Foto: flickr.com/malias)

Har ikke med lesestoff.

Ole Vaksdal (43), som sitter to bord bortenfor deg i det lille cafélokalet og drikker Fanta, er klar for å fortelle deg om noe som ingen er interessert i å høre om.

– Jeg har hverken med meg lesestoff eller telefon jeg kan lese på. Det er fordi jeg må følge nøye med for å finne en åpning til å innlede en samtale med personen der borte (du, red.anm.), sier Vaksdal til 5080.no.

Vaksdal sitter nemlig på så mye informasjon av vesentlig karakter, at han ikke klarer å holde alt for seg selv. Spesielt ikke etter at hans venner, familie og lokalavis har sluttet å ta telefonen når han ringer.

– Jeg trenger ingen stor åpning for å prate. Hvis det kommer et vindpust fra døren og tar med seg servietten på bordet der, passer det med en kort kommentar om vinden. Deretter kan jeg gå til å snakke om hvor mye vind det er på hytta, og raskt over til at det var på hytta jeg første gang ble bortført.

43-åringen er nemlig en av de mange tusen på jorden som har blitt bortført av fremmede vesener, og som i ettertid har forsøkt å varsle myndigheter og cafégjester om hva som virkelig foregår i denne verden.

– Jeg har gjort dette mange ganger før. Hvis personen reiser seg for å gå på toalettet, kan jeg raskt bemerke at symbolet for mann på dodøren likner på noen. Det kan likne på en fyrstikkmann, kan jeg si, og det likner på en ailien. Ja, for jeg har sett dem, nemlig. Og så har vi det gående.

– Og på handicaptoalettet er kongen av aliensene avbildet. Nei, det er ikke hjul han sitter på, det er hans enorme hjerne som kontrollerer alle politikerne på jorden.

Vaksdal forteller at han bruker mye av sin tid på folkeopplysning. Blant annet oppholder han seg i lange perioder på ulike brygger og snakker til folk som akkurat har fortøyd båten. Det gir ham minst 25 min før de kan kaste loss.

– Lenge drev jeg også en videobutikk hvor jeg kunne holde på praten mens jeg lette bak kassen etter riktig kassett til kunden. Dessverre er den nå konk etter at aliensene introduserte ny teknologi for å få meg ut av business. En strategi som ikke er uvanlig i universet, forklarer han.

Han gleder seg til alle får full informasjon om romvesener og hvordan alt henger sammen fra Buddha, Jesus og Bill Hicks til klimakrisen i dag. Det er bare et spørsmål om tid før folk begynner å studere fakta, mener han.

– Og tenk, da vil det kanskje være meg folk vil prøve å snakke med på café, siden jeg vet så mye. Og jeg som sier korte «m-hm» mens jeg tripper urolig fordi jeg egentlig må gå på toalettet, smiler han.