Svigerfar og -sønn mens svigerfar spøker om de nymotens turklærne til svigersønn. (foto:flickr.com/statskog)

Fikk ikke med seg hva han gjorde.

Martin Åsgård (26), som er på ferie i Ålesund for å bli bedre kjent med sine nye svigerforeldre, forsøker å fortøye båten slik hans svigerfar har bedt ham om å gjøre.

– Han ba meg bare slå en løkke rundt sånn, og lage en knute her, forteller Åsgård, og viser med tauet.

– Men jeg fikk dessverre ikke helt med seg hvordan han gjorde det. Jeg sa bare at jeg forstod, og nå må jeg skynde meg å feste dette tauet siden svigerfar er på vei bortover hit, sier han mens han gjør noen knuteliknende bevegelser.

For Åsgård er det viktig at han klarer å fortøye båten skikkelig siden han tidligere på dagen har begått flere bommerter i sin svigerfars påsyn.

– Ute på fjorden ba han meg gi ham «dorgen». Jeg ga ham det jeg trodde var en dorg, men fikk streng beskjed om at det var en «jukse». Eller «bydorg», som han også kalte det.

Den 26-åringe Blindern-studenten møtte mer motbør da han tok feil av choken og en av de andre knappene på motoren, og da han til frokosten forsøkte å friste med litt egenprodusert hvitløkssmør.

– Jeg har ingen plan B. Hvis ikke dette tauet blir en halstikk på magisk vis ganske snart, vil jeg få enda flere kommentarer om hva de lærer bort på universitetet.