(foto: flickr.com/comcinco)

Som regel bedre enn i Premier League.

Det går mot en spennende avslutning på The Silly Season i England hvor to lag, Manchester City og Liverpool FC, har rykket fra i tet. Phil Scott har dekket Silly Season for The Sun i en årrekke, og hevder det er mer spennende enn noen gang.

– Da Benitez ga seg, og spekulasjonene om hans etterfølger begynte, så Liverpool ut til å cruise i land en enkel seier. Men når det har dratt seg til, har begge Manchester-klubbene og flere London-lag gjort store byks på tabellen, sier Scott.

Fernando Torres rapporteres å være sliten etter en usedvanlig hard Silly Season. Spanjolen som åpnet fantastisk, har de siste ukene vært en skygge av seg selv.

– Torres var outstanding i begynnelsen. Jeg har ikke sett en bedre Silly Season-spiller siden David Beckhams glansdager. Men sesongen blir stadig lengre, og det tærer også på gode spillere som Torres.

Manchester City og Liverpool har de siste årene vist at de gjør det mye bedre i Silly Season enn i Premier League. Nå som det kanskje går mot Champions League-kvalifisering for topplagene i Silly Season, vurderer de to klubbene å droppe deltakelse i Premier League.

– For City og Liverpool fortoner Premier Leauge-sesongen seg som et anti-klimaks. Det er tydelig at de allerede har begynt å nedprioritere Premier League, hevder Scott.

Tendensen de senere årene, er at mange eldre spillere ser ut til å gjøre det bedre i Silly Season enn i de andre turneringene.

– I Silly Season kan man leve mye mer på gamle laubær. Bare se på en spiller som Paul Gascoigne, han gjorde solide opptredener i Silly Season lenge etter at han la opp som Premier League-spiller.

I Norge har TV 2 sikret seg rettighetene for neste års Silly Season.

– Silly Season står godt til vår profil som sportsformidler. Jeg gleder meg allerede til å være med på Silly Nachspiel, sier Davy Wathne.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.